Tom Van Grieken kan het nauwelijks geloven: “Zoiets doe je niet met Dutroux, dat is een kwestie van gezond verstand”

bron: Knack
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het Vlaams Belang hoopt volgende verkiezingen groot genoeg te zijn om de onafhankelijkheid van Vlaanderen te kunnen uitroepen. Het wil dat doen met de hulp van N-VA.

Intussen staan er wel enkele opmerkelijke punten in het partijprogramma van Vlaams Belang. Onderzoekers die het programma onderzochten merken op dat de partij de mensenrechten van de zwakke groepen in onze samenleving schendt. Het gaat dan over moslims, migranten of verdachten van criminele feiten.

“Noteer: Vlaams Belang staat aan de kant van de slachtoffers, niet aan de kant van de daders. Dit land kent een zeer, zeer lakse rechtspraak. Iemand die er toch nog in slaagt om veroordeeld te raken, verdient niet veel compassie”, is voorzitter Tom Van Grieken duidelijk in Knack.

“We mogen er blijkbaar ook niet meer voor pleiten dat criminelen die voor twintig jaar worden veroordeeld ook effectief twintig jaar vastzitten. Vindt u dat Marc Dutroux vervroegd vrijgelaten moet kunnen worden? Ik niet. Nogmaals: het is een kwestie van gezond verstand."