Politica treedt af door seksschandaal: “Het is tegen de regels”

bron: New York Post
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Katie Hill, Democratisch Congreslid van Californië, heeft zondag aangekondigd dat ze ontslag neemt. Ze zou een seksuele relatie hebben gehad met een staflid, en dat is tegen de regels van het Huis van Afgevaardigden.

"Het is met een gebroken hart dat ik vandaag mijn ontslag als Congreslid aankondig", zegt Katie Hill in een brief op Twitter. "Het is de moeilijkste beslissing die ik ooit heb moeten nemen, maar ik geloof dat ze de beste is voor mijn kiezers en ons land.

De ethische commissie van het Huis van Afgevaardigden voerde een onderzoek naar informatie die in de media verscheen. Katie Hill, die aan het scheiden is van haar echtgenoot, zou "mogelijk een seksuele relatie hebben met een persoon van haar parlementaire team".

Na de aankondiging van Hill verklaarde de Democratische voorzitter dat het parlementslid "haar fout heeft erkend en dat het onmogelijk is om haar activiteiten in het Congres voort te zetten”.  
Hill postte eerder vandaag ook een video op Twitter waarin ze uitlegt waarom ze die beslissing heeft genomen en dat ze hoopt dat het gevecht hier niet stopt.