Theo Francken en co krijgen het vuur aan de schenen: “Daar gaat ons belastinggeld naartoe”

bron: De Standaard
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Er komt veel kritiek op het feit dat ex-ministers die al jaren niet meer in dienst zijn, toch nog persoonlijke medewerkers hebben. En de staat betaalt er ook nog een loon voor uit.

Wie stopt als minister of staatssecretaris heeft recht op twee voltijdse medewerkers tot hun opvolgers op hun beurt worden vervangen door een nieuw team. Omdat er nog steeds geen federale regering is, hadden twaalf van de negentien excellenties van de regering-Di Rupo, die in 2014 aftrad, nog altijd personeel. 

Ook ex-leden van de federale regering zoals Kris Peeters (CD&V) en Theo Francken, Johan Van Overtveldt en Sander Loones van de N-VA, gebruiken dit systeem nog steeds. Sommige medewerkers worden ingezet als privéchauffeur of partijmedewerker.

De Vlaamse partijen willen dat systeem afschaffen omdat het de staat elk jaar miljoenen euro’s kost. Daardoor komt er ook veel kritiek op het systeem. “Daar gaat ons belastinggeld naartoe”, klink het op Twitter.

Velen vinden het ongelooflijk dat het systeem überhaupt nog mogelijk is. Anderen noemen de politici die persoonlijk personeel aanhouden ‘crapuul’.