Jeroen Meus mengt zich in het migratiedebat: "We gaan mensen toch niet het gevoel geven dat ze ratten zijn?"

bron: Knack
door: BMO
Afbeelding bron: Photonews
De populaire televisiekok Jeroen Meus spreekt zich in een interview met het weekblad Knack uit over de vluchtelingencrisis. Hij vindt het niet meer dan normaal dat we als rijk land op een fatsoenlijke manier vluchtelingen opvangen. "We gaan mensen toch niet het gevoel geven dat ze ratten zijn?" klinkt het.

"Ik vind dat we solidair moeten zijn," legt Jeroen Meus uit in Knack. Toch heeft hij schrik voor boze reacties. "Zelfs zoiets verdraagzaam durf ik soms niet meer te zeggen. Tegen die angst moeten we toch ingaan?" zegt hij.

"Als we dat niet durven, ruikt het hier dan niet een klein beetje naar de jaren dertig? Bij mij hoef je niet meer afkomen met racistische praat. Ik heb het er echt mee gehad. Laat ik dus expliciet uitspreken jegens vluchtelingen: welkom in België!"

"Ik begrijp dat mensen angstig zijn," gaat Meus verder. "Ik begrijp dat mensen bang zijn als er een asielcentrum komt naast het lapje grond dat hun ouders voor hen hebben bijeengespaard. Maar mogen we astublief ook nog zeggen dat het goed is dat er asielcentra zijn? Dat die dienen om mensen te helpen? Misschien moeten we het wat beter gaan uitleggen in plaats van te blijven hangen in angst," besluit de televisiekok.