Zij kan het niet geloven: "Schande dat DIT uitgerekend in Kazerne Dossin is gebeurd"

bron: De Standaard
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Kazerne Dossin krijgt stevige kritiek van Midden-Oosten-experte Brigitte Herremans. Die zou er een vredesprijs ontvangen van Pax Christi, tot Dossin daar anders over besliste en de uitreiking weerde.

"Het ergste vind ik dat er controverse is ontstaan over de uitreiking van de prijs in Kazerne Dossin, een bijzondere plaats in België die vooral respect en sereniteit verdient", zegt Herremans in De Standaard.

"Dat Pax Christi zijn vredesprijs er zou uitreiken en dat ik een van de laureaten was, was al een hele tijd bekend. Wat er gebeurd is, draagt volgens mij niet bij tot het respect voor het immense leed dat de Joodse burgers tijdens de Tweede Wereldoorlog is aangedaan."

Joods Actueel

Sommigen vinden dat Kazerne Dossin louter een herdenkingsplaats voor het Joodse volk en de genocide moet zijn, anderen menen dat de plaats ook een mensenrechtenmuseum moet zijn.

"Het kan niet dat er in Dossin-kringen een strijd losbarst over wie het best omgaat met de Holocaust. De mensen van Joods Actueel en hun volgers vonden het nodig om de discussie binnen Dossin en een vredesprijsuitreiking op de spits te drijven en te politiseren", aldus Herremans in het interview.