"Ik kijk graag naar mensen die pijn lijden"

bron: HBVL
door: Redactie
Afbeelding bron: Pixabay
Een man heeft in een café een willekeurig persoon zwaar verwondingen toegebracht met een mes. Daarvoor is hij nu voor de rechtbank moeten verschijnen.

De man uit Tessenderlo had 2,3 promille in zijn bloed op de avond van de feiten. Toen hij ruzie zocht in het jeugdhuis, werd hij er buitengegooid. Woest trok hij naar huis, om daar drie gekartelde messen op te halen.

Rond 2.30 uur stapte hij een café binnen, waar hij een willkeurig persoon verwondde. Het slachtoffer was een 35-jarige vrouw, die botbreuken in het gezicht opliep en nog steeds een litteken van 10 cm draagt.

Aanslagen Nieuw-Zeeland

De man kon overmeesterd worden door omstaanders. "Ik was blij dat ik overmeesterd was, want ik had de bedoeling om nog meer slachtoffers te maken", verklaarde hij tijdens zijn verhoor. Hij zei ook dat hij "een van die jongens pijn wilde doen. Snijden, niet steken, maar wel een beetje pijn doen".

Uit het onderzoek bleek dat de man dol is op videobeelden van de aanslagen in Christchurch, waarbij 50 doden vielen. Hij zegt de video van buiten te kennen: "Ik kijk graag naar mensen die pijn lijden."

Het proces tegen de dader loopt nog en gaat op 10 januari verder.