Almaci haalt uit naar De Wever: "Wij met Groen en Ecolo willen onze verantwoordelijkheid wél opnemen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Groen-voorzitter Meyrem Almaci hoopt dat haar partij deel kan uitmaken van een paars-groene federale regering. Ze merkt dat N-VA en PS elkaar blijven verwijten en haalt stevig uit naar Bart De Wever.

"Je moet partijen hebben die de wil hebben en ik ben er meer dan ooit van overtuigd dat je dat niet doet met grote verklaringen op tv, zoals gisteren in de Zevende Dag met zaken die feitelijk niet kloppen", zo verwijst Almaci naar het interview dat Bart De Wever zondag op Eén gaf. 

"We hebben nog geen formatiefase, we zitten in een informatiefase. Dan ben je nog niet aan het onderhandelen over het hoe en wat je doet. Dit zijn enkel aftastende gesprekken. Wij met Groen, samen met Ecolo, willen onze verantwoordelijkheid echt wel opnemen en kijken naar een oefening die evenwichtig is voor iedereen", verzekert Almaci in gesprek met Radio1.

Paars-geel of paars-groen

"Met een tekort van 12 miljard kan het niet anders dan dat iedereen water bij de wijn zal moeten doen. Ik verlies nooit mijn optimisme, het is vooral een kwestie van wil en dan zijn er twee opties. Het is de vraag wie vooruit wil gaan en laat ons dan ook vooruit gaan met de partijen die dit willen."