Team Pia stopt niet en heeft al een nieuw doel voor ogen

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een nieuw Vlaams kindje heeft de diagnose gekregen van ‘spinale musculaire atrofie’, de zeldzame spierziekte die ook baby Pia trof. De familie van Pia had al contact met de ouders en wil hen financieel steunen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

“Jaarlijks krijgen er bij ons zes tot tien kinderen deze diagnose”, zegt Ellen, de mama van Pia. “Het is dus niet verrassend dat er een nieuw geval is."

"Mogelijk zijn er nog, maar van dit kindje weten we het omdat de familie contact met ons opnam. We zullen zien wat we kunnen doen om hen te helpen. Mochten ze een inzamelactie opstarten, dan kunnen ze op ons rekenen.”

“We kunnen hen helpen met raad en daad en mogelijk ook met de overschot van wat wij hebben ingezameld. Er is nog 200.000 à 250.000 euro over. We zijn er nog niet uit wat er precies met dat geld zal gebeuren. Het kan naar onderzoek over de ziekte gaan. Of naar andere kinderen. Zodra dat beslist is, kunnen we met Team Pia ook nieuwe acties plannen. Want dat was onze bedoeling van bij de start: Team Pia zou niet stoppen.”