Voedselagentschap waarschuwt: "Eet dit niet, want je wordt er doodziek van"

door: Redactie
Afbeelding bron: FAVV
Het Federaal Voedselagentschap waarschuwt voor een product dat in de winkelrekken lag. Dat blijkt nu de gevaarlijke salmonella-bacterie te bevatten.

Het gaat om chipolata varken-kalf van 500g van het merk Meat For You, dat tot 2 januari verkocht werd in Aldi-supermarkten, met EAN-code 27012116 en Lotcode 19007385.

"Bij analyse door de leverancier is de aanwezigheid van salmonella aangetoond in dit product. In samenspraak met het FAVV heeft Aldi daarom beslist om dit product uit de handel te halen en terug te roepen van bij de consumenten", klinkt het.

Koorts en diarree

"De mogelijke symptomen van besmetting door salmonella zijn koorts, buikkrampen en diarree en dit binnen de 6 tot 72 uur na consumptie van het besmette voedsel. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met een verminderde weerstand en ouderen lopen een groter risico op besmetting", waarschuwt het FAVV.

"Hebt u van dit product gegeten en vertoont u deze symptomen, raadpleeg dan uw huisarts en meld hem dat u dit product gegeten hebt. Gelieve het product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. De teruggebrachte producten zullen worden terugbetaald", aldus het FAVV nog.