Man brengt buurvrouw geschenkje: "Maar toen liep het helemaal mis, ik dacht dat ik zou sterven"

door: Redactie
Afbeelding bron: Pixabay
Een 36-jarige vrouw uit Mol is het slachtoffer geworden van haar buurman. Die raakte met een smoesje bij haar binnen, maar viel haar vervolgens aan.

Het is 3 juni, Leen Swinnen doet nietsvermoedend de deur open wanneer haar 40-jarige buurman aanbelt. Hij heeft een bakje asperges bij voor haar. Zo lijkt het toch, want eens binnen, trekt de man een mes. Hij steekt het slachtoffer in de buik en mikt daarna op haar hals.

"Op dat moment dacht ik dat ik zou sterven. Met mijn handen heb ik al het mogelijke gedaan om de messteken af te weren", zegt Swinnen in Het Laatste Nieuws. Ze heeft nog steeds pijn van de verwondingen die ze die dag opliep.

Maar ook psychologisch heeft de vrouw het nog zwaar. Doordat de fysieke pijn een constante herinnering vormt, door het feit dat de auto van de buurman nog altijd op zijn oprit staat en doordat de feiten zich in haar woonkamer afspeelden. "Als ik alleen ben, doe ik nooit meer de deur open voor mensen die ik niet ken."

Stoppen doorgeslagen

Wat de man bezield heeft, is niet helemaal duidelijk. Hij zou zijn kinderen het weekend tevoren hebben mogen zien, maar hij zou te laat geweest zijn om hen op te halen. "Wellicht is hij heel het weekend in de drank gevlogen. Hij stonk naar de drank. Zijn daardoor zijn stoppen doorgeslagen? Ik denk dat ik een willekeurig slachtoffer ben", aldus de vrouw in het kranteninterview.