Psychopatische moordenaar zaait angst: "Hoe hij naar mijn dochter keek, vergeet ik nooit"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
"Die volbloed psychopaat had mijn dochter voor mijn ogen kunnen ontvoeren." Dat zegt voormalig procureur Yves Liégeois over een toevallige ontmoeting met een later veroordeelde moordenaar.

Liégeois deed zijn getuigenis in het VRT-programma 'Procureurs'. Hij vertelde hoe hij in 1998 met zijn zoontje van drie en dochter van acht aan het wandelen was, toen er plots iets vreemds gebeurde.

"Ik zag een man op een bromfiets naderen. Hij viel op, vond ik. En hij keek naar mijn dochter, op een vreemde, indringende manier. Heel intens", aldus Liégeois.

Oog in oog

Een jaar later stond Liégois de procureur bij tijdens een moordproces. De 12-jarige Steve Vissers werd door Danny Immers van zijn fiets gesleurd, meegenomen op een bromfiets, verkracht en vermoord.

"Ik kwam de assisenzaal binnen en ik keek de verdachte in de ogen. Het was diezelfde man die een dik jaar eerder zo indringend naar mijn dochter had gekeken. Dat kwam hard aan. Hij had zomaar mijn dochter voor mijn ogen kunnen ontvoeren. Uit het dossier bleek dat hij zijn bromfiets had opgefokt tot 80 km/u. Ik zou hem nooit hebben kunnen volgen", aldus Liégeois.