Vreselijk drama bij crèche in Wijgmaal met baby van nog geen drie maanden oud

door: PMN
Afbeelding bron: Foter
Dinsdag speelde er zich een vreselijk drama af bij een crash in Wijgmaal, bij Leuven. Het slachtoffertje is een baby van nog geen drie maanden oud.

De baby is dinsdag overleden bij zijn onthaalmoeder. Het parket onderzoekt de zaak maar tast voorlopig nog in het duister over de doodsoorzaak, staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, konden ze enkel nog maar het overlijden van de baby vaststellen. Om kwaad opzet uit te sluiten, vorderde het parket de wetsdokter en het gerechtelijk lab op. Het parket sluit niet uit dat er wel eens meer aan de hand zou kunnen zijn. 

“Het uitwendige onderzoek op het lichaam van het kind heeft weliswaar geen sporen van geweld aangetoond”, zegt parketwoordvoerster Julie Plevoets. “Maar er volgt nog een autopsie om de precieze doodsoorzaak te achter­halen.”

In afwachting van definitief uitsluitsel mag de onthaalmoeder geen kinderen meer opvangen. Het is ook nog niet duidelijk of er in het verleden al incidenten waren bij de onthaalmoeder in kwestie.