Bart De Wever steekt hand uit naar PS: "Je kan niet doen alsof dit niet gebeurt"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever heeft tijdens zijn toespraak voor de N-VA-leden de hand uitgestoken naar de socialistische partijen PS en Sp.a. Voormalig informateur Johan Vande Lanotte (Sp.a) vindt dat de socialisten die uitgestoken hand niet zomaar mogen weigeren.

Een belangrijk strijdpunt voor de socialistische partijen is het optrekken van het minimumpensioen tot 1500 euro. Bart De Wever geeft nu aan dat hij daarin wil meegaan als dit kan zonder belastingverhoging.

"Wat we niet willen doen, is geld gaan uitgeven dat er niet is of dat nog eens gaan halen bij de mensen. Op die voorwaarde zouden we een as kunnen vormen. Meer koeken bakken en dan willen wij die gerust ook meer uitdelen, zeker aan de lage pensioenen."

Bart De Wever en Paul Magnette moeten rond de tafel

Voormalig informateur Johan Vande Lanotte vindt dat PS nu verplicht is om met N-VA te praten. "Wanneer de voorzitter van de grootste partij in het land aan de grootste politieke familie in het land zegt: 'We willen achter één van de belangrijke punten staan', dan zou daar in een normaal land een gesprek over moeten komen. De informateurs zouden dus in principe N-VA en PS moeten samenzetten."

"Je kan niet doen alsof dit niet gebeurt. Of dit tot iets zal laten, is een heel andere vraag. Ik weet bijvoorbeeld niet of er binnen de PS bereidheid is om daarover te praten. Tot nu toe heeft PS dat geweigerd", aldus Vande Lanotte in de Zevende Dag.