“Queen Elisabeth maakt zich veel zorgen om Harry want ze vreest dat er dit met hem aan de hand is"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er heerst een crisissfeer op Buckingham Palace. Vorige week beslisten prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle om zich af te scheiden van de koninklijke familie.

Vandaag staat er een eerste belangrijk overleg op de agenda. De 93-jarige Queen Elisabeth wil zo snel mogelijk een oplossing vinden voor het probleem. Ze doet dat samen met prins Charles, prins William en natuurlijk ook prins Harry.

Er zal op die spoedvergadering ook gesproken over de dotatie die prins Harry en Meghan Markle krijgen. Ook hun koninklijke titels staan ter discussie. De Queen wil snel, maar ook uiterst voorzichtig te werk gaan. Ze maakt zich immers zorgen om de “mentale kwetsbaarheid” van haar kleinzoon Harry.

"Buckingham Palace wil de touwtjes strak houden om te voorkomen dat ze geld verdienen aan hun koninklijke status", zegt BBC-correspondent Nicholas Witchell aan Het Laatste Nieuws. 

“Een oplossing zal er vandaag allicht niet komen. Er zijn heel wat obstakels te nemen en deze bijeenkomst zal zeker niet de laatste zijn. Het is bovendien nog helemaal niet duidelijk hoe Harry en Meghan hun toekomst zelf zien."