Binnenkort op skivakantie? Zoveel kost een pechverzekering

door: Redactie
Of je nu voor een week naar de bergen trekt of voor een weekend naar de Ardennen, een polis pechverhelping is altijd een goed idee. Een ongeluk ziet immers in een klein hoekje. Zonder pechverzekering kunnen de kosten dan hoog oplopen.

Spaargids.be legde verschillende formules naast elkaar. Voor pech onderweg wordt nog steeds vaak gedacht aan Touring en VAB. Voor de directe omgeving kosten hun polissen jaarlijks respectievelijk 135 en 125 euro. Verder buiten de landsgrenzen lopen die bedragen op tot 260 en 220 euro.

Een andere optie zijn de klassieke verzekeraars. Hun pechverhelping maakt meestal deel uit van een ruimere polis. De berekening gebeurt procentueel (7,5% van de reissom bij Allianz) of met een vast bedrag (121 euro voor de Omni Assistance van AXA). Er zijn andere formules voor kortere en langere verblijven.

Daarnaast zijn er gespecialiseerde reisverzekeraars zoals Europ Assistance. Zij bieden een all-in voor de jaarprijs van 175 euro. Wie in wil tekenen op een bijstandspakket van een autoproducent moet de officiële onderhoudsbeurten nauwgezet opvolgen.