Moeder ziet dit als de laatste kans: "Geef ons het lichaam van onze dochter terug"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Er komt een driedelige documentaire op Eén over de vermoorde Britta Cloetens. Haar moeder ziet het als een laatste kans om het vermiste lichaam van haar dochter terug te kunnen vinden.

Samen met de VRT en de speurders van de politie hoopt Karin Tack, de moeder van Britta Cloetens, circa negen jaar na de verdwijning van haar dochter, op antwoorden.

Cloetens werd vermoord door Tijl Teckmans, die het koffer van een wagen dichtsloeg op haar hoofd. Volgens Teckmans was het slachtoffer op slag dood. Hij verklaarde nadien dat hij richting Dinant was gereden, waar hij het lichaam in de bossen sleepte. Maar zoekacties leverden nooit iets op en Teckmans verklaarde aan geheugenverlies te lijden.

Reconstructie

Op het proces smeekte de moeder van Cloetens: "Mag ik u vragen om het lichaam van Britta terug te geven, zodat wij afscheid kunnen nemen." Maar Teckmans barstte in tranen uit en zweeg. Hij kreeg dertig jaar cel.

Met de documentaire op Eén hopen de nabestaanden van Britta Cloetens het lichaam toch nog te vinden, via een reconstructie en in de hoop getuigen te vinden. "Het is allemaal lang geleden, maar het moest maar eens iets opleveren", klinkt het in Gazet van Antwerpen.