Hevige supporter schiet Club Brugge naar bekerfinale

door: BVDO
Het gaat snel voor Charles De Ketelaere bij Club Brugge. De 18-jarige speler schoot blauwzwart naar de bekerfinale op de Heizel, terwijl hij drie jaar geleden daar nog als jonge gast in de tribune zat als supporter van ‘zijn’ Club Brugge.

“Gans Club droomde van die finale. Dan is het fantastisch als je de beslissende treffer kan scoren. Een kinderdroom... Eigenlijk kan je zoiets niet dromen. Twee keer was ik erbij als supporter, nu mag ik als speler naar Brussel. Schitterend!”

De Ketelaere speelde eind september tegen Franc Borains zijn eerste officiële match voor het eerste elftal. Tegen Zulte Waregem had Philippe Clement hem nodig om een collectieve afgang te voorkomen. “De ontlading is enorm groot nu die eerste goal gevallen is. Eens voorbij Bossut moest ik rustig blijven. De hoek was scherp - gelukkig heb ik de bal netjes binnen gelegd.”

Philippe Clement was blij met de goal die zijn vel voor een stuk redde. “Charles maakt zijn eigen verhaal. Mijn taak is hem zo goed mogelijk te begeleiden en hem kansen te geven als hij ze verdient. Bij die goal zijn heel veel emoties losgekomen bij hem. Hij is al heel zijn leven fan en speelt al heel lang voor Club. Het is een mooie ervaring, maar hij kreeg ervoor ook al een goede kans. We gaan eraan werken dat hij die in het vervolg ook binnenschiet.”