Geflopte transfer moet Royal Antwerp FC naar bekerfinale loodsen

door: BVDO
Zegt de naam Zinho Gano je nog iets? Dan is er tachtig procent kans dat je antwoordt met: “Racing Genk”. Maar Gano is wel degelijk speler bij The Great Old. Al leverde dat hem maar 195 speelminuten op dit seizoen. Vanavond moet hij Antwerp aan een bekerfinale helpen.

Trainer Laszlo Bölöni leeft ontspannen naar de bekermatch toe. Al weet hij ook dat zijn ploeg het in eigen huis al lang had moeten afmaken tegen KV Kortrijk. Over de gemiste penalty van Lamkel Zé zwijgt hij in alle talen. “We lieten de kans liggen om thuis te winnen door collectieve en individuele fouten”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “ Die fouten moeten we nu rechtzetten, want natuurlijk wil ik naar de finale. Maar evident wordt het niet.”

Vooral het ontbreken van topschutter Mbokani, geelgeschorst, zou wel eens kunnen doorwegen. “En dat maakt het nog moeilijker. De vorige keren dat we hem misten, hebben de spelers die voorin stonden niet positief geantwoord. Hopelijk kan de vervanger van Dieu zich dit keer wél bewijzen.”

Veel druk dus op de schouders van Zinho Gano. “Ik besef dat dit een uitgelezen kans is om de coach te tonen dat hij op mij kan rekenen” vertelt de 26-jarige huurling van Racing Genk. “Ik ben er ook klaar voor. De vorige keer waren de omstandigheden verre van ideaal. Maar als die bal op de lat toen was binnengegaan, was ik misschien de grote held geweest.”