Club Brugge zit tegen Standaard al aan 7 op 22

door: BVDO
Club Brugge staat opnieuw voor een heel belangrijke wedstrijd. In de competitie wacht met Standard een topploeg op Philippe Clement en co. De agenda blijft goed gevuld voor blauwzwart.

Philippe Clement kon op de wekelijkse persconferentie niet onder stoelen of banken steken dat hij best wel tegen KV Kortrijk de bekerfinale gespeeld had. “Club-Kortrijk was ook prachtig geweest”, vertelt Clement “Elke finale is uniek. Het kon even goed zo geweest zijn. Beide teams hebben hun specifieke kwaliteiten, maar wij zijn enkel met onszelf bezig. Onlangs vroeg ik nog aan mijn spelers hoeveel bekerfinales zij gespeeld hebben? Dat blijken er niet veel te zijn.”

“Een finale is sowieso een fantastische match, dus mij maakt het weinig uit wie de tegenstander is. Bölöni kruipt graag in de rol van de underdog. Onze ambitie is om die beker te winnen. We hebben doelen gesteld en willen die bereiken”.

“De match op Standard is inderdaad een nieuwe topmatch. Wedstrijd nummer 7 op 22 dagen. En het waren allemaal zware - nooit was het tegen een Club van een minder niveau. We hebben bovendien weinig recuperatietijd. Zondag gaan we voor de zege, maar misschien moeten we achteraf blij zijn met een punt. De omstandigheden zullen heel specifiek zijn, onder anderen door het stormweer”.