Wordt bekerfinale geschrapt door alle praktische problemen?

door: BVDO
Als er één iemand was die niet bepaald uitkeek naar een bekerfinale tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC, dan waren het wel de Brusselse ordediensten. Een clash tussen de twee aartsvijanden heeft een gigantisch risico op rellen.

De finale van de Croky Cup staat gepland in het weekend van 21 en 22 maart.  Maar veel meer dan dat is er nog niet geregeld.  De vrees voor rellen is zo groot dat niemand echt initiatief lijkt willen te nemen.  De massale vechtpartij in Wommelgem na de laatste confrontatie in de Jupiler Pro League bevestigt dat vermoeden alleen maar.

De rivaliteit tussen beide ploegen is gigantisch groot en het verleden heeft al heel wat knokpartijen die niet vergeten worden.  Beide ploegen hebben hun eigen spotters, maar hoe alles rond het stadion zal lopen is altijd de vraag.  Ook het transport is een groot vraagstuk.  Iedereen verplicht met een fanbus laten komen lijkt misschien een optie voor veiligheid.

“Ik denk alleen niet dat het haalbaar is”, zegt Luc De Ridder van de supportersvereniging van Club Brugge aan Het Laatste Nieuws. “Waar ga je zoveel bussen vinden? Alleen al voor de 18.000 Club-supporters heb je 360 bussen nodig. Laten we vooral niet overdrijven: bij de fanclub zitten enkel verstandige mensen. Wij hopen allemaal op een serene wedstrijd en dat de beste mag winnen.”