Van Langenhove haalt vernietigend uit naar Brusselse preventiedienst omwille van affiches met 'Allahu Akbar'

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Dries Van Langenhove, die verkozen werd op een lijst van Vlaams Belang, heeft in de Kamer fors uitgehaald. Hij deed dat naar aanleiding van affiches in Brussel tegen radicalisering.

Vorige week kon u op Redactie24 al lezen over de affiches die de preventiedienst in Brussel hing tegen radicalisering. In het groot staat er 'Allahu Akbar' op de affiches. 

Dries Van Langenhove vindt absoluut geen geslaagde campagne en haalde fors uit in de Kamer. "Allahu Akbar. Dat is wat ik lees als ik door Brussel wandel. Het staat te lezen op bushokjes en heel grote affiches die door de Brusselse preventiedienst worden verspreid."

"Vergis u niet, het gaat niet om de preventie van nieuwe islamitische terreuraanslagen. Het gaat om de preventie van mensen die Allahu Akbar associëren met terroristische aanslagen. De volgende keer dat u de Londen Bridge of het Joods museum bezoekt, of staat aan te schuiven in het treinstation of aan de luchthaven en opeens hoort u iemand gekleed in een djellaba 'Allahu Akbar' roepen, dan moet u van de Brusselse preventiedienst weten dat dit gewoon 'God is groot' betekent." 

Niets aan de hand dus, blijft u gewoon staan. U wordt dan misschien wel neergestoken of opgeblazen, maar u bent en minste geen racist en daar het volgens de Brusselse preventiedienst allemaal om."