Greta Thunberg wil een heel nieuwe kant van zichzelf laten zien

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De 17-jarige Zweede klimaatactiviste Greta Thunberg heeft een deal gesloten met de BBC. De Britse televisie gaat een documentaire over haar ‘internationale kruistocht’ maken.

Sinds het begin van de klimaatprotesten door jongeren is Greta Thunberg hun uithangbord. “De klimaatverandering is waarschijnlijk de belangrijkste kwestie van onze levens”, zegt Rob Liddell van BBC. “Het wordt dus tijd om een onderbouwde reeks te maken over de feiten en de wetenschap achter dit complexe onderwerp.”

Uiteraard is de BBC in de wolken met de toezegging van Thunberg. “Dit is een buitengewoon voorrecht. We kijken achter de schermen om te ontdekken hoe het voelt om een wereldwijd icoon en een van de beroemdste mensen ter wereld te zijn.”

De documentaire wil ook Greta’s ‘groei tot een volwassenen’ belichten. Zo tonen ze haar wanneer ze speeches schrijft tijdens stillere momenten. In november van dit jaar vindt in het Schotse Glasgow, dat deel uit maakt van het Verenigd Koninkrijk, de 2020 Climate Change Conference of COP26 plaats.