Koen Geens krijgt links en rechts vegen uit de pan: “Tijd voor nieuwe minister”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De kritische open brief van de ouders van de vermoorde Julie Van Espen heeft ook het Parlement niet onberoerd gelaten. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) was de kop van Jut.

Steve Bakelmans, de verdachte van de moord op Julie Van Espen, was vrij onder voorwaarden toen de feiten zich voordeden. Volgens de ouders van de jonge vrouw zou hun dochter nog geleefd hebben als FOD Justitie haar verantwoordelijkheid had genomen.

De oppositiepartijen hadden daarmee kruit gevonden om op minister Geens te schieten. “Helaas zijn er dramatisch gebeurtenissen nodig om iets in beweging te krijgen”, stelde Stefaan Van Hecke (Groen) vast. “Er is nood aan een grondige hervorming van Justitie. Het rapport van de Hoge Raad van Justitie was vernietigend voor de werking.”

Volgens Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang, heeft Justitie dringend nood aan drie dingen. “Nieuwe wetten zodat er strenger gestraft kan worden, zeker voor zedenmisdrijven. Nieuwe gevangenissen, zodat het gedaan is met straffeloosheid. En vooral: een nieuwe minister van Justitie! Het is tijd dat recht terug rechtvaardig wordt.”