Theo Francken neemt opmerkelijk wetsvoorstel van Koen Geens op de korrel

door: MRO
Theo Francken politicus bij N-VA
Afbeelding bron: Photonews

De Kamer zal zich deze week buigen over een wetsvoorstel van onder meer Koen Geens (CD&V) om de pedagogische tik te verbieden. Theo Francken (N-VA) vindt dit een stap te ver.

"Laat me duidelijk zijn, ik keur geweld op minderjarigen ondubbelzinnig af. Maar een pedagogische tik gelijk stellen aan kindermishandeling?!", reageert Theo Francken op zijn blog.

"Als politicus, pedagoog en vader stoor ik me eerlijk gezegd ook aan de wijze waarop men de overheid het recht geeft om tussen te komen in evenwichtige opvoedingssituaties. De overheid bemoeit zich steeds meer in private situaties. Deze bemoeizucht is schier eindeloos."

"Dat de progressieven dat willen, verbaast me niet. De rode Staat kan nooit groot genoeg zijn. Maar een conservatieve centrumpartij als CD&V zou daar toch mee moeten oppassen. Een ideologische tik lijkt hier eerder op zijn plaats", aldus Francken.

Koen Geens reageert op Twitter op de kritiek. "Theo, nooit te oud om van idee te veranderen. Wij vinden dat kinderen recht hebben op geweldloze opvoeding en op verzorging. Ouders zijn verantwoordelijk voor welzijn, veiligheid en ontwikkeling van hun kind. Denkt moderne pedagogie er anders over?"