Jeroen Meus heeft verschrikkelijk nieuws: "Hij is ongeneeslijk ziek"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het was een zware klap voor Jeroen Meus toen hij vorig jaar te horen kreeg dat zijn broer Wim aan kanker lijdt. In Het Laatste Nieuws vertelt de tv-kok hoe het momenteel gaat met zijn broer.

"Hij is ongeneeslijk ziek, maar momenteel stelt hij het goed. En wij doen het goed. Z'n behandeling is soms vermoeiend, maar we zijn er voor hem. We dragen hem met de hele familie. Onze band is superintens geworden. Ik ben een betere broer geworden, maar ook een betere zoon voor m'n ouders, een toffere papa, een lievere echtgenoot”, vertelt Jeroen Meus in Het Laatste Nieuws.

“Ik ben vooral eerlijker geworden met mezelf en daardoor zit ik ook voor het eerst sinds een hele tijd weer goed in m'n vel. En ik ben ervan overtuigd dat dat allemaal samenhangt. Geen glorie zonder falen. Uiteraard zou ik hic et nunc m'n twee armen en twee benen geven om ervoor te zorgen dat mijn broer die rotziekte niet heeft. Maar na een tijd durf je de schone kantjes te erkennen: in verdriet schuilt ook verbinding."

“'Je broer heeft kanker.' Op het moment dat je zoiets te horen krijgt, dan zwel je van medelijden. Met hem, met z'n gezin, met m'n ouders, met mezelf. En je denkt dat je alleen bent. Ik kon dat niet plaatsen”, aldus de tv-chef. “Intussen zijn we een tijdje verder. Ik heb met veel mensen gesproken die iets gelijkaardigs hebben meegemaakt. Gaandeweg leer je dat een plaats te geven. Ik kan er nu over babbelen zonder vol te schieten. Dat is iets redelijk recents."