Voetbalploeg Jago Sint-Amandsberg vol ongeloof: “Kan echt niet dat een 50-jarige zoiets doet bij een jongen van 15 jaar”

door: PMN
Voetbalploeg Jago Sint-Amandsberg heeft een klacht ingediend wegens racisme en geweld. Ze doen dat nadat hun match tegen VJ Baardegem van afgelopen weekend volledig uit de hand liep.

De U17 van Jago Sint-Amandsberg moesten afgelopen weekend op bezoek bij VJ Baardegem. De wedstrijd ontaarde in een scheld - en vechtpartij. Een 15-jarige Jagospeler kreeg enkele klappen te verwerken.

“In het verslag staan de racistische uitingen die uit de richting van de spelers en supporters van VJ Baardegem kwamen. Ga terug naar uw land!, riepen ze. Dat is er toch over? Toen de supporters van Baardegem op het veld kwamen en het gewelddadig werd, legde de scheids de match stil. Een van onze spelers heeft een blauw oog opgelopen”, legt voorzitter José Pazos Casal (55) uit in Het Nieuwsblad.

50-jarige slaat jongen van 15 jaar
"We hebben een klacht ingediend bij de politie en bij de voetbalbond. We willen dit uitklaren en aanpakken. Ik wil niemand een hand boven het hoofd houden: onze keeper ging tijdens de wedstrijd in de fout en kreeg terecht een rode kaart. Maar racisme en geweld hebben geen plek op een voetbalveld. Het kan gewoon niet dat een 50-jarige supporter een tiener slaat.”

De voorzitter zat maandagavond al samen met zijn eigen jongens. "De jongens kunnen soms licht ontvlambaar zijn. Het zijn geen engeltjes. We moeten ook aan hen duidelijk maken dat dit soort gedrag niet kan.”