Het wordt zeer gevaarlijk op de weg door de sneeuwval: “Wees voorzichtig & “Gaat niet makkelijk worden om te strooien”

door: PMN
Wie de komende dagen de baan op moet, wordt aangeraden om heel voorzichtig te zijn. Het KMI waarschuwt van dinsdagnacht tot vrijdagavond voor sneeuwval, ook in Vlaanderen.

Vanaf dinsdagnacht neemt de kans op sneeuwbuien fors toe. “Je moet je geen mooi wit tapijt voorstellen, want het zal over kleine hoeveelheden sneeuw gaan”, licht weerman David Dehenauw toe aan Het Nieuwsblad. 

“Maar het kan lokaal wel voor tijdelijke gladheid zorgen en dus moeten mensen tot en met vrijdag zeker aandachtig blijven en voorzichtig zijn op de baan”.

Strooien
En ook het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor gladde wegen. “Het gaat niet gemakkelijk worden om te strooien omdat de weersvoorspellingen onstabiel zijn. Er zal namelijk regen, sneeuw en hagel vallen”, zegt woordvoerder Veva Daniels.

“We zijn van plan preventief te strooien maar door de regen kan het strooizout wegspoelen. En omdat de temperaturen net rond het vriespunt zullen zitten, is de kans groot dat het op sommige plekken heel glad zal worden. Vooral in het Oosten van Vlaanderen zal het niet evident worden om de wegen snel sneeuwvrij te krijgen."