Vlaams Belang: “Illegalen krijgen voor 70 miljoen euro in 2018 aan medische hulp: Misbruiken moeten stoppen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het Vlaams Belang meldt dat de kostprijs voor medische hulp aan illegalen opnieuw gestegen is. Het gaat om een recordbedrag.

In 2018 werd er 70 miljoen euro uitgegeven aan medische hulp voor illegalen in ons land. “De wet die de Kamer in maart 2018 stemde om de controle op de misbruiken bij de medische hulp aan illegalen beter te controleren blijkt een lachertje te zijn”, luidt het bij Vlaams Belang.

In 2016 bedroeg de kostprijs nog 51 miljoen euro. Het bedrag is dus in twee jaar tijd gestegen. “Het wordt tijd dat de misbruiken een halt worden toegeroepen, én dat medische hulp aan illegalen gekoppeld wordt aan een effectief uitwijzingsbeleid”, zo stelt Vlaams Belang Kamerlid Dries Van Langenhove. “Wie hier illegaal verblijft en dringende hulp nodig heeft moet die kunnen krijgen, maar moet na de behandeling ook het land verlaten.”

Brussels gewest
Het is ook Dries Van Langenhove die de cijfers verzamelde. Uit die cijfers blijkt dat het Brussel gewest het meeste geld uitgeeft, met een bedrag van 43 miljoen euro. In Brussel ligt ook de gemiddelde kostprijs per persoon hoger met 4.900 euro. In de rest van het land bedraagt die 2.900 euro per persoon.

“Het heeft er dan ook alle schijn van dat men – zeker in Brussel – het begrip ‘dringende medische hulp’ wel bijzonder ruim opvat. Het Vlaams Belang zal zowel in de Kamer van Volksvertegenwoordigers als in de Brusselse Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie hierover de nodige vragen stellen”, luidt het nog.