Minister Peeters wil extra boetes uitschrijven: “Ook voor deze overtreding kan je een GAS-boete krijgen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) wil extra boetes uitschrijven. Het gaat dan om extra GAS-boetes.

GAS-boetes kan je al krijgen voor overlastfenomenen als sluikstorten en lawaaihinder. Straks komt daar ook nog eens overdreven snelheid bij. “Het moet wel gaan om overschrijdingen van minder dan 20 kilometer per uur, op wegen waar 30 of 50 per uur gereden mag worden. De overtreding moet bovendien door een flitspaal, trajectcontrole of mobiele flitser vastgesteld worden", legt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) uit in Het Laatste Nieuws.

Het zal dan gaan van GAS-boetes die variëren tussen de 53 en 262 euro. De gemeenten en steden mogen deze boetes zelf innen en bijvoorbeeld gebruiken om een gat in hun begroting te dichten. “Deze maatregel zorgt voor extra middelen. Maar op deze manier krijgen gemeenten ook de kans om zelf meer in te zetten op handhaving, specifiek op plaatsen waar weinig wordt gecontroleerd." 

Minister Peeters hoopt nog voor de zomer op definitieve goedkeuring van het Vlaams Parlement. In het najaar zullen gemeenten dan kunnen starten met het innen van de GAS-boetes.