Carnavalsfeest in Belsele loopt helemaal uit de hand: “Eén groot slachtveld”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Zondag was er het jaarlijkse carnavalsfeest in Belsele. Dit jaar is dat carnavalsfeest echter volledig uit de hand gelopen.

Het leek een natte, maar wel geslaagde editie te worden van het carnavalsfeest in Belsele. Het liep ‘s avonds nog helemaal mis. Ter hoogte van café De Oude Zwaan in het Hof van Belsele raakten feestvierders zowel  om 19u als rond 21.30u met elkaar slaags. “Het ging om een aantal amokmakers die onder invloed van drank de carnavalssfeer kwamen verpesten”, zegt commissaris Hedwig Smet van de lokale politie van Sint-Niklaas in Gazet van Antwerpen. 

“Onze agenten moesten massaal ter plaatse komen om de gemoederen te bedaren. In totaal werden vijf mensen opgepakt. Drie daarvan wegens openbare dronkenschap en twee wegens verzet tegen de politie”, klinkt het.

Slachtveld
“Van ons eigen korps stuurden we zeven of acht ploegen naar Belsele”, zegt commissaris Smet. “Ook vanuit de omliggende politiezones kregen we steun. Tijdens de interventie liepen drie agenten lichte verwondingen op. De heethoofden waren geen onbekenden voor onze diensten. Ze veroorzaakten eerder ook al problemen.”

De buurtbewoners zijn ieder geval serieus geschrokken. “Wat we zagen was een groot slachtveld”, getuigt een van hen. “Carnavalisten gingen op de vuist met tientallen agenten. Een heel spijtige zaak voor het carnaval."