Carnavalsfeest ontsierd door vechtpartij: "Ze bleven op hem slaan"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: pexels

Een carnavalsfeest in een café is ontsierd geworden door een vechtpartij. Twee dertigers moeten daarvoor nu voor de rechtbank verschijnen.

Het carnavalsfeest vond plaats in een café in Bocholt. Rond 03.00 uur 's nachts kwam een vader zijn 20-jarige zoon en zijn 17-jarige dochter ophalen.

Maar een man zou het minderjarige meisje hebben willen betasten, iets wat hij overigens ontkent. Het kwam tot een vechtpartij tussen de vader, zijn zoon, een 38-jarige man en een 37-jarige man.

Vooral de 20-jarige zoon raakte gewond. "Toen hij hulpeloos op de grond lag, bleven ze op hem slaan. Hij had een gebroken neus en snijwonden van een stukgeslagen bierglas in zijn rug", citeert Het Belang van Limburg zijn advocate.

De advocaat van de tegenpartij vindt dat er sprake is van wettige zelfverdediging. "De twintiger sloeg mijn cliënt eerst in de hals en twee keer in het gezicht."

De 38-jarige man riskeert 12 maanden cel, zijn 37-jarige vriend riskeert 15 maanden cel. Op 13 juni doet de rechter een uitspraak in deze zaak.