Niels Destadsbader neemt ingrijpende beslissing over zijn carrière: “Al deze opofferingen heb ik er niet voor over”

bron: TV Familie
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het zal jou de voorbije maanden misschien ook al opgevallen zijn. In de hitlijsten van de populairste Vlaamse radiozenders doen Nederlandse artiesten het bijzonder goed.

De voorbije maanden kon je niet om artiesten als Marco Borsato, Davina Michelle, Suzan & Freek en Snelle heen. De laatste scoorde recent hit na hit, en hij verkocht nu ook de Lotto Arena uit in amper 24 uur. Intussen is het ietwat zoeken naar succesvolle Vlaamse acts in de hitlijsten. Volgens TV Familie is er in Vlaanderen momenteel maar één popster die weerwerk kan bieden aan deze ‘Hollandse invasie’, en dat is: Niels Destadsbader.

Het weekblad stelt zich echter de vraag waarom dan niet het omgekeerde gebeurt. Waarom scoort Niels niet in Nederland? Niels verklapte vorig jaar nochtans dat hij dat wel wilde proberen. “Ik wil mijn kans in Nederland wagen”, vertelde hij aan de krant De Telegraaf. “Ik weet dat ik hier niet moet afkomen met mijn West-Vlaamse liedjes. Maar met mijn andere songs moet dat lukken. Ik ga een toer doen langs de Nederlandse zenders en misschien een paar concertjes spelen. We zien wel wat het wordt.”

Het bleef helaas bij een goeie poging. Want Niels brak er toch niet helemaal door. In een tv-interview gaf hij daar een verklaring voor. “Het kan lukken, hoor. Doorbreken in Nederland. Maar dan zou ik een jaar of misschien langer alles op alles moeten zetten. Constant langs radioshows passeren, in kleine zalen spelen... Maar dat zou zoveel tijd en energie vragen. En ik zou opo?eringen moeten doen. Kijk, ik doe graag zoveel uiteenlopende dingen. Ik heb hier nog mijn tv-werk voor VTM, ik acteer in ‘F.C. De Kampioenen’... Wil ik dat allemaal opgeven om door te breken in Nederland? Dat weet ik eigenlijk niet. Ik denk het niet...”