Vlamingen ergeren zich aan premier Wilmès: "Cruciale informatie over een crisis moet verstaanbaar zijn voor iedereen"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Op sociale media doken na de persconferentie van vrijdagavond heel wat posts op over het gebrekkige Nederlands van de premier.

De premier begon in mooi Frans de persconferentie. De eerste passages in het Nederlands vielen best mee, maar naarmate haar verhaal ging, hoe groter de fouten in de Nederlandse versie werden.

"We aanvaard dit niet" en "Een woord van dank aan alle mensen die op die moment het land draaiden houden", maar ook "de bussechaufeurs" en "Als we nu als verslappen, kunnen de volgen zeer zwaar zijn." "Met twee week verlengd", "activiteiten in de buitenluchten", "naar de zee gaan voor de dag, "jongeren in de café" en "We hebben dat vernomend, dit week".  Je kan ook "gesansioneerd worden", "niet met andere kinderen moet gemengd", "ten twee", "bij voorkeer", 

We zullen het maar op de vermoeidheid van de laatste weken steken, maar de reacties op sociale media waren vaak niet mals. "Ik heb een probleem ... met ... mijn .... pagina. Maar dat ... is ... niet ... erg", besloot de premier lachend.