Annelies Verlinden vertelt of ze kan leven met Bart De Wever als premier

door: BVDO
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

De onderhandelingen voor een nieuwe regering zijn in volle gang. Het zit er dik in dat Bart De Wever de nieuwe premier van ons land wordt.

De verkiezingen van 9 juni schoven Bart De Wever met de N-VA als grote winnaar naar voren. Het ziet er dan ook naar uit dat hij de nieuwe premier zal worden.

Minister Annelies Verlinden kan daar zeker mee leven. “Jazeker. Waarom niet? Hij heeft een mandaat gekregen van de kiezer. Ik ken hem bovendien als een verantwoordelijk man. Hij zou dat kunnen”, vertelt ze aan De Zondag.

Dat De Wever moeilijker ligt bij de Franstaligen kan Verlinden goed begrijpen, maar ze wil niet dat iemand op voorhand veto’s en voorwaarden uitspreekt, want dat helpt ons land zeker niet vooruit.

Volgens Verlinden is CD&V in het verlengde daarvan ook voorstander van een staatshervorming, iets dat De Wever heel erg belangrijk vindt.

“Ik ga de onderhandelingen niet bezwaren door hier breekpunten te stellen. Voor arbeidsmarkt krijg je misschien al veel opgelost met asymmetrisch beleid. Je hebt daarvoor geen staatshervorming nodig. De vraag is hoe ver Bart De Wever wil gaan.”

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp