Gentse moskeeën nemen prachtig initiatief & “geschrokken van wat ze over ons zeggen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Gentse koepel van moskeeën heeft een prachtig initiatief genomen. Ze bieden hun hulp en volledige medewerking aan.

De Gentse koepel van moskeeën wil al zijn ruimtes ter beschikking stellen voor mensen die in quarantaine geplaatst moeten worden omwille van het coronavirus. Ze willen dit doen als er in de Gentse ziekenhuizen geen plaats meer is.

Voorlopig is er wel nog plaats genoeg in de Gentse ziekenhuizen. De ruimtes van de 21 moskeeën in Gent kunnen gebruikt worden om mensen die in quarantaine moeten verblijven te laten uitzieken.

De moskeekoepel biedt ook al haar vrijwilligers aan om te helpen. “We hebben zo’n 2.000 tot 3.000 mensen ter beschikking die we kunnen inzetten”, vertelt ondervoorzitter van de koepel Abderrazak El-Omari aan VRTNWS. “Ze zouden kunnen helpen bij het poetsen, het ophalen en leveren van medisch materiaal of andere dingen.”

Er zijn ook berichten dat de Turkse gemeenschap te laks omgaat met de opgelegde maatregelen. Het zou kunnen verklaren waarom er in Limburg zoveel mensen getroffen zijn. "Ik ben heel erg geschrokken van die beweringen en heb dan ook in Gent even nagevraagd of het klopt dat de Turkse gemeenschap minder betrokken is. Maar dat klopt niet”, reageert Dokter Ercan Cesmeli van het AZ Sint-Lucas in Gent.

“Er werd gesuggereerd dat de Turkse gemeenschap zich baseerde op de berichtgeving van Turkije, maar dat klopt niet. Het klopt dat het in onze cultuur de gewoonte is om veel bij elkaar over de vloer te komen, maar iedereen weet heel goed dat dat nu uit den boze is.”

Ontvang ons nieuws in uw mailbox!