We zien ze allemaal vliegen: "Het zijn geen ufo's die je ziet"

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
Het UFO-Meldpunt kreeg de voorbije dagen tientallen meldingen van bewegende lichtpunten die van west naar oost voorbij vlogen.

Misschien heb je er zelf al opgelet en door het goede weer zijn ze vlot waar te nemen. Geregeld duiken er bewegende lichtpunten op in de lucht. Ze bewegen van west naar oost.

De verklaring is vrij simpel. "Het zijn de Starlinksatellieten die voor de verwarring zorgen", zegt Frederick Delaere van UFO-Meldpunt. "Deze satellieten worden met regelmaat door SpaceX van Elon Musk per 60 stuks in een baan rond de aarde gebracht. Bedoeling is om in het totaal 12.000 dergelijke satellieten te lanceren. De eerste dagen na de lancering zijn deze duidelijk zichtbaar."

UFO-Meldpunt maakt nu een informatiepagina aan om mensen te informeren over dit fenomeen. Het aantal meldingen is spectaculair hoog. "Door deze waarnemingsreeks is dit de drukste periode bij het meldpunt sinds de oprichting in 2007. In maart ontvingen we 86 meldingen, een absoluut record. Dit jaar staat de meldingenteller reeds op 140."