Tesla roept duizenden wagens terug: "Auto kan onbedoeld versnellen"

door: STS
Tesla
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een nieuwe tegenvaller voor Elon Musk, de man achter Tesla. Er worden duizenden wagens teruggeroepen wegens een probleem met het gaspedaal.

Nadat de verkoopcijfers tijdens het eerste kwartaal van het jaar tegenvielen, zitten ze bij Tesla opnieuw met zorgen. Er worden duizenden wagens teruggeroepen om een probleem met het gaspedaal te verhelpen.

Het gaat om het futuristische model Cybertruck. 3.878 Cybertrucks worden teruggeroepen, meldt The Wall Street Journal. "De Amerikaanse veiligheidsregulator zegt dat het gaspedaal los kan komen en gekneld kan komen te zitten, waardoor het voertuig onbedoeld kan versnellen."

Risico op botsing

Tesla bevestigt dit: "Wanneer er veel kracht wordt uitgeoefend op het voetstuk van het gaspedaal, kan het voetstuk losraken, waardoor het pedaal bekneld kan raken in de binnenbekleding boven het pedaal. Dit beïnvloedt de prestaties en de werking van het pedaal, wat het risico op een botsing kan vergroten."

De autoconstructeur wijst erop dat het indrukken van het rempedaal ertoe leidt dat de aandrijving onderbroken wordt, ook wanneer het rempedaal en het gaspedaal tegelijk worden ingeduwd. "De rem blijven induwen zal het voertuig dan even snel tot stilstand brengen als wanneer het gaspedaal niet ingeduwd zou zijn."

Volg Redactie24 nu op Instagram