Familie van overleden medewerker Colruyt is razend op supermarktketen: “Bang dat het hun klanten zou afschrikken”

door: PMN
Afbeelding bron: Colruyt
De 32-jarige Mohammed Nahi stierf ten gevolge van het coronavirus. Hij was medewerker bij Colruyt in Vorst. De nabestaanden zijn razend op de supermarktketen en zeggen verdere stappen te ondernemen.

De nabestaanden twijfelen er geen seconde aan dat Mohammed Nahi besmet raakte tijdens zijn werk bij Colruyt. “Want hij hield zich strikt aan de voorzorgsmaatregelen. Sinds die van kracht gingen, is Mohammed alleen nog maar thuis of op zijn werk geweest”, zegt zijn schoonbroer Hatim Doghmi in Het Nieuwsblad.

Mohammed begon op 15 maart te hoesten en stierf op 2 april in zijn slaap. “We zijn heel kwaad dat Colruyt niet voorzichtig genoeg heeft gehandeld voor zijn medewerkers”, zegt de schoonbroer in naam van de familie. “Erger nog: we weten van verschillende mensen en uit allerlei berichten dat Mohammed op het werk zelf gevraagd heeft om handschoenen en een mondmasker te dragen. Maar de verantwoordelijke weigerde dat. Die was bang om de klanten af te schrikken. De mensen die ons de afgelopen dagen contacteerden om dat te melden, zijn bereid te getuigen in de rechtbank.”

“We willen eerst en vooral aan tafel zitten met Colruyt. In het belang van mijn zus die nu weduwe is en de twee kinderen van zes jaar en 20 maanden oud. Zij zijn nu mijn grootste bezorgdheid. Hoe moet het verder met hen nu hun man én papa is gestorven? We eisen daarom een schadevergoeding van Colruyt.”

Mondmaskers
Bij Colruyt laten ze weten nog geen klacht te hebben ontvangen. Woordvoerster Silja Decock wil niet reageren op het voorval, maar benadrukt wel dat Colruyt zijn medewerkers nooit verboden heeft een mondmasker te dragen. “Ik weet natuurlijk niet wat zich op de winkelvloer heeft afgespeeld.”

Colruyt volgt de situatie op de voet. Als er nieuwe richtlijnen zijn over het virus wordt dat ook gevolgd. Zo stelt de supermarktketen sinds tien dagen ook mondmaskers ter beschikking van het personeel. “Onze mensen en hun gezondheid komen echt wel op de eerste plaats. Weet dat in heel deze zaak onze gedachten eerst en vooral ook uitgaan naar de familie, vrienden en naaste collega’s van het slachtoffer.”