Duidelijke uitslag: Lidl verslaat ALDI op dit vlak: "Zijn we fier op"

door: STS
Aldi - Lidl
Afbeelding bron: Photonews

Bij supermarktketen Lidl zijn ze trots. Lidl eindigde bovenaan in de Superlijst Sociaal 2024 en klopte daarmee ALDI en de andere concurrenten.

"De Superlijst Sociaal is een initiatief van Questionmark, in samenwerking met Rikolto, en ondersteund door onder andere Oxfam België en Fairtrade Belgium", legt Lidl uit.

Voor het samenstellen van de ranglijst worden de prestaties van de vijf grootste Belgische supermarkten op het gebied van mensenrechten onderzocht. "Er wordt daarbij gekeken naar preventie- en herstelbeleid, eerlijke prijzen en contracten, de sociale rechten van arbeiders, en de aanpak van genderongelijkheid binnen de voedselketens."

Lidl eindigde bovenaan, met een score van 40,8%, gevolgd door ALDI met 23,6%. Delhaize eindigde met 12,6% derde, voor Carrefour (8,4%) en Colruyt (7,5%).

Beschermen van mensenrechten

"We zijn koploper dankzij onze uitgebreide beleidsmaatregelen en concrete acties gericht op het beschermen van mensenrechten in onze toeleveringsketen", zegt Isabelle Colbrandt, woordvoerster van Lidl België.

"We hebben niet alleen een duidelijk beleid, aan dit beleid koppelen we ook acties en doelstellingen, deze worden vervolgens ook gerapporteerd. Dat werd door dit onderzoek bevestigd en daar zijn we fier op."

Volg Redactie24 nu op Instagram