Supermarkt voert bijzondere verplichting in om klanten én personeel te beschermen

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
In het Waalse Boussu heeft de lokale supermarkt Intermarché een ontsmettingstunnel geïnstalleerd voor de klanten. Iedereen die de winkel binnen wil, moet door de tunnel lopen.

Sinds de uitbraak van het coronavirus namen de supermarkten verschillende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De Intermarché van Boussu deed dat ook. "Vanaf het begin namen we maatregelen", klinkt het bij manager Eric Menella. "De medewerker die de ingangen regelde, ontsmette alle winkelwagens en gaf alle klanten wegwerphandschoenen. Maar omdat we een tekort aan handschoenen zullen krijgen, hebben we besloten om een andere oplossing te zoeken."

Ook al gaat het maar om een kleine winkel, toch wilde men er innoveren. Er staat sinds vandaag een ontsmettingstunnel waar iedereen die de winkel wil betreden door moet. Het systeem werd in 2002 al door het Voedselagentschap van de Verenigde Staten goedgekeurd.

Alle mogelijke oppervlakten worden gereinigd. Bovendien is het hele proces ook enorm milieuvriendelijk. De installatie kost ongeveer 10.000 euro. "Belangrijker nog dan de prijs is dat het onze klanten geruststelt dat we dit niet licht opvatten." Op dit moment iets onbetaalbaars.