Bart De Wever veroordeelt rellen in Anderlecht, maar begrijpt de problematiek in sommige wijken

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De rellen in Anderlecht afgelopen weekend zorgden voor een golf van verontwaardiging. Bart De Wever veroordeelt de rellen, maar schetst ook de problematiek van sommige probleemwijken.

"Ik heb geen enkel begrip voor relschoppers, dat is heel duidelijk. Mensen die hier geboren zijn, maken deel uit van onze samenleving. De problemen die zich stellen zijn onze problemen. Die gaan niet weggetoverd worden", benadrukt de voorzitter van N-VA bij Terzake.

Net zoals Vlaams minister Benjamin Dalle (CD&V) eerder al aangaf, vindt ook Bart De Wever dat jongeren een perspectief moeten hebben.

"We moeten kansen geven aan mensen om naar een serieuze job door te groeien waardoor ze zich ook serieus gaan gedragen. Een deel van de stedelijke bevolking die sociaal-economisch zwak is, staat nu onder druk. Het aantal OCMW-aanvragen is verdubbeld tijdens de coronacrisis."

"Dat er in bepaalde wijken spanningen zijn, is normaal. Als je dan draconisch zal gaan handhaven, dan voorspel ik u dat je beelden krijgt die je helemaal niet wil zien. Ik zie niets door de vingers, maar we proberen het in Antwerpen leefbaar te houden."