Antwerpse jongeren tegen politie: "Bart De Wever heeft op tv gezegd dat jullie geen geldige boetes kunnen uitschrijven"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever kreeg heel wat kritiek te slikken omdat hij vertelde dat hij het niet met alle coronamaatregelen eens is. In een interview bij Terzake stelde hij de wettigheid van boetes in vraag. Politicoloog Dave Sinardet toont aan dat Bart De Wever onduidelijkheid heeft gezaaid.

De voorzitter van N-VA stelde dat brave burgers de boete van 250 euro betalen, maar dat anderen er nooit meer iets van zullen horen.

"Als u vandaag op een bank zit helemaal alleen en je doet niets dat de openbare gezondheid in gevaar kan brengen, kan je toch 250 euro boete krijgen en die boetes worden ook her en der gegeven. De brave burger zal die boete betalen en de minder brave burger zal die niet betalen en zal daar achteraf ook niets meer van horen. Ik laat mijn politie graag wettige boetes uitschrijven."

Politicoloog Dave Sinardet schrijft op Twitter dat enkele jongeren die in Antwerpen voetballen nu tegenover de politie vertellen dat Bart De Wever heeft gezegd dat zij geen geldige boetes kunnen uitschrijven. De politie heeft wel uitstekend gereageerd, zo voegde Sinardet er nog aan toe.