Dierenbeul schiet 9 dieren van basisschool dood: "Dit vinden we heel onrustwekkend"

door: BVDO
Afbeelding bron: Archieffoto (Pixabay)
In Wommelgem heeft een dierenbeul op basisschool De Boomgaard zes konijnen en drie cavia's doodgeschoten.

Basisschool De Boomgaard heeft al jaren dieren rondlopen. De kinderen zorgen mee voor de verzorging van konijnen, cavia's en geiten. Toen werknemers deze week op school kwamen, troffen ze drie dode konijnen en een dode cavia aan. "Eerst dachten we dat ze misschien waren gedood door een ander dier, of een ziekte of een vergiftiging”, zegt juf Els Heremans van het eerste leerjaar. “Maar vrijdag werden nog eens vier konijnen en twee cavia’s dood teruggevonden.”

Wat er precies gebeurd was, werd pas duidelijk na een andere ontdekking. “In de ramen, die in feite gloednieuw zijn, zaten gaatjes. Iemand heeft dus, vermoedelijk ’s nachts, op de school geschoten. We denken dat er een loodjesgeweer werd gebruikt.”

De school deed aangifte en de politie onderzoekt de zaak. “We vinden het heel onrustwekkend dat iemand zich hier mee bezighoudt en we hopen die persoon te kunnen identificeren”, zegt woordvoerster Jessy Spoelders. “We gaan ook extra patrouilleren in de omgeving.”

Bij De Boomgaard begrijpen ze niet dat iemand dit kan doen. “Konijnen en cavia’s maken ook geen lawaai, dus in principe heeft niemand er last van”, zegt Els Heremans. “Voor de kinderen is dit natuurlijk verschrikkelijk. Gelukkig zijn onze drie geitjes ongedeerd. Samen met vier konijnen zijn zij uit voorzorg elders ondergebracht.”