“Albert kwam vaak bij Delphine over de vloer toen ze jong was, maar pas vanaf die leeftijd wist ze ook dat hij haar vader was”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Koning Albert kijkt niet meer om naar zijn dochter Delphine Boël. Dat was vroeger, toen ze nog jong was, helemaal anders.

Koning Albert maakte eerder dit jaar bekend wat we allemaal al vermoeden, Delphine Boël is zijn dochter. “Koning Filip was ook verrast door die mededeling van koning Albert”, legt royaltywatcher Wim Dehandschutter uit aan Het Nieuwsblad.

“Iedereen had gedacht dat Albert het nooit zelf zou toegeven. Het was ook maar een kwestie van tijd vooraleer Delphine Boël haar gelijk zou krijgen. Het is niet geweten vanaf wanneer koning Filip wist over het bestaan van Delphine.”

Vriend des huizes
“Na 1999 kwam het in de openbaarheid en toen was er geen ontkennen meer aan. Het kwam er dan gewoon op neer om die imagoschade voor het koningshuis te beperken, maar dat is totaal niet gelukt. Koning Filip heeft Delphine niet verwerkt, hij ondervindt ook maar de gevolgen.”

“Pas na haar achttiende verjaardag wist Delphine Boël dat koning Albert haar vader was. Nochtans kwam Albert, toen Delphine nog een kind was, heel vaak bij hen over de vloer. Ze noemde hem ‘vlinder’ omdat Albert  zo maar kwam binnenwaaien en hij verdween ook uit het niets. Delphine dacht dat het vriend des huizes was, ze stelde zich daar ook geen vragen bij.”