John Crombez ergert zich aan sommige collega's: 'Ze doen alsof we niet in een crisis zitten'

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
John Crombez (Sp.a) ziet de politiek voor een grote verantwoordelijkheid staan. Na de gezondheidscrisis zorgt het coronavirus namelijk ook voor een ongeziene economische malaise.

"De politiek zal een kader moeten scheppen, een meerjarenbegroting, waarin moeilijke en belangrijke beslissingen genomen moeten worden. Dat moet duidelijkheid, perspectief, stabiliteit en zekerheid moet brengen", zei Crombez op Radio 1.

Crombez denkt dat het met de huidige minderheidsregering niet mogelijk zal zijn om dit te bereiken. Hij hoopt dan ook dat er toch een volwaardige regering gevormd kan worden.

"Een volwaardige regering is daarvoor de enige mogelijkheid. Met de regering die nu het mandaat heeft gekregen om de acute crisis aan te pakken, met 38 zetels, is dat een onmogelijke oefening", zei de voormalige Sp.a-voorzitter nog.

Strategische communicatie

"Ik zie nog veel strategische politieke communicatie, alsof we niet in een crisis zitten. Ik hoop maar dat degenen die dat publiek doen, achter de schermen iets verstandiger en rustiger te werk gaan", besloot Crombez.