Telenet wil zijn centen terug van de voetbalclubs: "Desnoods gaan we naar de rechtbank"

door: BVDO
John Porter, de CEO van Telenet, vindt het niet kunnen dat zijn bedrijf moest betalen voor een competitie die voor een derde niet gespeeld werd.

Volgens de krant De Tijd heeft John Porter tijdens de voorstelling van de kwartaalresultaten gezegd dat hij misschien wel naar de rechtbank trekt om een deel van de centen voor het mediacontract van de Jupiler Pro League terug te eisen. De Pro League wil de competitie stopzetten, al is die bekrachtiging nog altijd niet gebeurd.

De mediapartners betaalden wel voor het volledige seizoen en willen een deel van hun centen, om en bij de 23 miljoen euro, terug. “Bij afwezigheid van heel duidelijke overmacht hebben we een goede case om een gedeeltelijke compensatie te krijgen omdat het seizoen en de play-offs niet afgemaakt worden. We wachten natuurlijk af”, zegt de CEO van Telenet. 

Of het effectief om overmacht gaat is cruciaal in dit dossier. De Pro League wacht dan ook op een signaal van de Nationale Veiligheidsraad over het voetbal. Als zij beslissen dat er niet meer gesport kan worden, dan is het overmacht en behouden de Pro League en de voetbalclubs hun centen.