Is Wesley Sonck klaar voor een trainerscarrière bij Racing Genk?

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Wesley Sonck is trainer bij de nationale jeugd. Momenteel leidt hij de U19. Sonck is bezig met zijn ProLicence-diploma, dus kan jij nu al trainer worden in eerste klasse. Maar wil Sonck dat wel, want er zou een aanbod zijn van Racing Genk?

Het menselijke aspect is belangrijk voor Sonck. "Ik had gedacht om na mijn spelerscarrière meteen in een trainersstaf te beginnen en mij zo op te werken, maar het is anders gelopen", vertelt hij aan Sporza. "Ik ben vooral analist en commentator geworden. Dat doe ik heel graag. En wat ik ook heel belangrijk vind, is dat ik dicht bij mijn kinderen kan zijn op die manier. Dat heb ik in de loop der jaren vaak gemist. Ik heb nu een heel goede band met hen en ik zou niet meteen willen ruilen."

En als er een goed aanbod komt? "Ik weet niet meteen wat ik zou zeggen eerlijk gezegd. Ik kan er nu niet op antwoorden. Het is zeker leuk om in mijn huidige jobs een bepaalde vrijheid te hebben en niet elke dag met al de stress te zitten. Want trainer zijn is vandaag de dag geen simpele opdracht."

Direct bij een club als Racing Genk trainer worden, zit er dan ook niet in. "Als ik het ooit zou overwegen, dan zal het met een tussenstap zijn. Ik ben nu hoofdcoach van de U19. Dat is ergens te vergelijken met een hoofdcoach, maar ook weer niet. Het zijn jonge profs, je kan ze nog meer kneden en ik zie ze maar een beperkt aantal keer.”