Meer pensioen voor iedereen, net zoals de mijnwerkers? "Hoe gaat Calvo dat betalen?"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Enkele duizenden mijnwerkers zien hun pensioenbedrag flink stijgen nadat het wetsvoorstel daarvoor in de Kamer werd goedgekeurd. Kristof Calvo (Groen) hoopt dat nu ook de pensioenen voor heel wat andere werknemers zullen stijgen, maar daar plaatst Vincent Van Quickenborne (Open Vld) een belangrijke vraag bij.

Mijnwerkers zullen ongeveer 200 euro extra pensioen krijgen per maand. Calvo vindt dat de rijkdom eerlijker verdeeld moet worden zodat ook anderen een hoger pensioen kunnen krijgen.

"Hopelijk is er binnenkort ook goed nieuws voor mijnwerkers van deze tijd: mensen in de zorg, in de supermarkten, in de transportsector, ..."

"We moeten de rijkdom eerlijk verdelen en in een samenleving waar rijkdom eerlijk wordt verdeeld, is er plaats om de mijnwerkers te geven waar ze recht op hebben", aldus Calvo.

Vincent Van Quickenborne pareert het kopstuk van Groen met enkele cijfers. "Als men het pensioencadeau van links, VB én N-VA voor de 8.000 mijnwerkers uitbreidt naar alle 2,5 miljoen gepensioneerden van ons land. Dan zou ons dat 58 (!) miljard euro kosten. Hoe gaat hij dat betalen?"