Verdere versoepelingen: "Kappers mogen dan weer open, en nog veel meer"

door: STS
De Nationale Veiligheidsraad zit momenteel samen om te beraadslagen over de verdere uitrol van de exitstrategie uit de lockdown.

De kappers zullen vanaf maandag 18 mei hun deuren weer mogen openen. Dat zegt VTM bevestigd gekregen te hebben. Ook andere contactberoepen, zoals barbiers, schoonheidssalons, nagelstudio's en tatoeage- en piercingsalons, mogen heropenen. Enkel op afspraak en mét een mondmasker.

Dierenparken, musea en bibliotheken zullen eveneens mogen heropenen. Er zullen wellicht maatregelen gelden, zoals een beperkt aantal bezoekers. Dat kan verzekerd worden door de online verkoop van tickets (of per telefoon).

Ook markten zullen weer mogen plaatsvinden, maar met slechts 50 kramen per markt. Eten en drinken mag niet op de markt zelf geconsumeerd worden.

Sport

Trainingen en sportlessen buiten en in clubverband mogen hervat worden in openlucht, mét social distancing. Een groep mag uit maximaal 20 personen bestaan en er moet een trainer aanwezig zijn.

Huwelijk en begrafenis

Het zal toegelaten zijn om maximaal 30 personen te ontvangen tijdens de ceremonies, onder strikte voorwaarden zoals social distancing. Een receptie na de ceremonie is niét toegestaan.