Groen-voorzitter Meyrem Almaci windt er geen doekjes om: “Tijd om te praten over vermogenfiscaliteit”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Groen-voorzitter Meyrem Almaci stelt zich ook de vraag wie de schade gaat betalen die de coronacrisis veroorzaakt heeft. Ze denkt wel een antwoord te hebben gevonden op de die vraag.

Meyrem Almaci wil dat er gepraat wordt over een vermogensbelasting. “Het is belangrijk dat de overheid efficiënt werkt”, bedenkt ze zich in ‘De Afspraak op Vrijdag’. “Elke euro is zeker nu heel duur.”

“Maar je moet het systeem niet uitpersen tot elke druppel efficiëntie is behaald, want dan word je kwetsbaar. We moeten durven denken aan een vermogensbelasting”, luidt het.

Almaci wil ook de maakindustrie terug naar ons land halen. Zo wil ze dan geneesmiddelen en mondmaskers ook hier geproduceerd kunnen worden. “Dat zijn dingen die je hier ook kan produceren en die strategisch belangrijk zijn. Investeren in de lokale maakindustrie is belangrijk. Er is een perfecte manier om investeringen die nu moeten worden gedaan om de economie er weer bovenop te helpen te gebruiken om tegelijkertijd de curve van de CO2-uitstoot aan te pakken.", zegt ze.